Grote namen bevestigen voor het debat over de toekomst van het vrijwilligerswerk

 Grote namen bevestigen voor het debat over de toekomst van het vrijwilligerswerk

Het congres start met een keynote van Luc De Brabandere, die ons meeneemt in de samenleving van morgen. Hoe technologie, verbinding en actie de basis elementen zijn voor een sociale sterke samenleving. Het ideale startschot van de voormiddag!

Na de keynote gaan we voor een constructief debat over de toekomst van het vrijwilligerswerk en de rol van lokale besturen. Zeven top debateurs gaan met elkaar in open dialoog hoe die er uit ziet. We kiezen bewust voor toppers uit de verschillende politieke niveaus aangevuld met directeurs uit het middenveld.

1. Paul Magnette: Voorzitter PS en burgemeester Charleroi
2. Yvan Verougstraete: Vicevoorzitter Les Engagés
3. Maarten De Veuster: burgemeester van Schoten en Vlaams Parlementslid voor NVA
4. Anja Vanrobaeys: Federaal parlementslid Vooruit
5. Martin De Loose: Directeur van seniorenorganisatie Neos vzw
6. Marco De Waeghe: Coördinator bij MC voor Alteo vzw
7. Renaud Tockert: Directeur CAP48

Het debat wordt gemodereerd door niemand minder dan Annick Capelle. Zij is lid van de internationale redactie van RTBF, waar ze zich richt op Europees nieuws. Gewend als ze is om te modereren en te inspireren, zal ze ons debat naar de hoogten van burgeractie brengen.

Tijdens de open dialoog zullen de debaters ingaan op fundamentele vragen en uitdagingen, zoals hoe de overheid vrijwilligerswerk kan ondersteunen, welke rol technologie speelt in het mobiliseren van vrijwilligers, en hoe de samenleving als geheel kan profiteren van deze betrokkenheid op lokaal niveau.

Ben je er graag bij? Koop dan zeker je ticket, en dan zien we je op 22 februari!

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *