speaker-photo

Paul Magnette

Partijvoorzitter PS en burgermeester Charleroi

Paul Magnette is sinds eind 2019 voorzitter van de PS. Als politicoloog van opleiding was hij professor aan de ULB voor hij gewestelijk minister, federaal minister, Waals minister-president en burgemeester van Charleroi werd. Hij is auteur of co-auteur van een dertigtal boeken en een honderdtal wetenschappelijke hoofdstukken en artikels. Hij schreef ook een column in verschillende Belgische kranten.

Vandaag de dag is zijn grote ambitie aan het hoofd van de PS om de strijd voor sociale rechtvaardigheid te vernieuwen door deze te combineren met de strijd voor het milieu. Samengebracht in het concept van ecosocialisme, zijn deze twee gevechten voor Paul Magnette onlosmakelijk met elkaar verbonden en moeten ze samen worden gevoerd, op wereldschaal.

9:45 - 10:45

Plenary 1 Einstein

Het grote debat: de kansen, de rol en toekomst van het vrijwilligerswerk voor lokale besturen (NL/FR)

We brengen politici en non-profit directeurs samen voor een constructief debat over de rol van lokale besturen en de toekomst van het vrijwilligerswerk. Inzichten vanuit de non-profits kruisbestuiven we met deze van de lokale en nationale politiek.

Hoe kunnen we meer burgerengagement promoten? Waar willen we staan tegen 203? Wat kan de rol zijn van het lokale bestuur, regionale en federale overheid en hoe verhouden zij zich tot de verenigingen? De gemeente als actor, facilitator, promotor? Zonder taboes zoeken we de kansen, grenzen en mogelijke moeilijkheden op.