Editie 2024

Connect and Act 2024: Een terugblik

Ontdek de kracht van verbinding in de samenleving van morgen op het Nationaal Congres voor Vrijwilligerswerk en Burenhulp. 

Centraal staat het versterken van kennis door uitwisseling en verbinding. Een dag vol uitwisseling, theoretische lessen, praktische workshops, trainingen, lezingen en interactieve verbindingssessies tussen gemeentes, vrijwilligersorganisaties en bedrijven.

Het doel is om het engagement en impact in België fors te vergroten, want de maatschappelijke uitdagingen worden er niet minder op. Dat kunnen we alleen maar samen doen. Meer dan ooit is de inzet van iedereen nodig om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

Non-profits en scholen

Vrijwilligersorganisaties zijn de motor en de lijm van de samenleving. Het congres biedt non-profits een unieke kans om strategieën te delen, samen te werken, kernvaardigheden te trainen en sterk vrijwilligersbeleid te ontwikkelen. Zoek de verbinding op met lokale besturen, bedrijven en andere organisaties.

Gemeenten

Voor beleidsmakers en lokale overheden geven we de handvaten voor een sterk lokaal sociaal beleid voor meer burgerschap. Leer hoe je als gemeente een pivotale rol kan hebben in sociale impact en laat je inspireren door andere lokale besturen en organisaties.

Bedrijven

Bedrijven verwerven inzichten in hoe ze hun maatschappelijke betrokkenheid kunnen vergroten. We zoeken de verbinding op met de non-profits. Ontmoet inspirerende impact leiders die met succes sociale impact hebben geïntegreerd in het DNA van hun bedrijf.