speaker-photo

Hilde Van Dijck

Vrijwilligerscoach, Stad Antwerpen

Sinds 2014 werkt Hilde voor Vrijwilligerspunt Antwerpen. Als vrijwilligerscoach begeleidt ze anderstalige mensen bij de opstap naar vrijwilligerswerk.

Samen met haar collega’s ontwikkelde ze methodieken voor de begeleiding van anderstalige kandidaat vrijwilligers.

Ze heeft ook meegewerkt aan een samenwerking met Atlas, CVO’s en Ligo om de toegankelijkheid van het vrijwilligerswerk te verhogen.

13:00 - 14:30

Plenary 3 Einstein

Inclusief vrijwilligerswerk voor anderstaligen en personen met dementie (NL)

Dementievriendelijk vrijwilligerswerk - Arteveldehogeschool

Een dementievriendelijke samenleving creëert kansen voor personen met dementie om gelijkwaardig deel te nemen aan een inclusieve maatschappij. Toch blijft het uitdagend om vrijwilligerswerk voor personen met dementie mogelijk te maken. Organisaties, personen met dementie, mantelzorgers en zorgverleners zien vaak vele drempels. Waar zijn er kansen en kunnen we sterktes creëren? Hoe kunnen we ons laten inspireren en drempels omdenken? Elize van Arteveldehogeschool neemt je mee op weg.

 

Vrijwilligerswerk voor anderstaligen, hoe pak je dat aan? - Stad Antwerpen

In deze workshop gaan we na wat de motivatie is van anderstalige vrijwilligers. Welke drempels ze ervaren en wat mogelijke oplossingen zijn. We bespreken de aanpak van Vrijwilligerspunt Antwerpen, de samenwerking met Atlas, Ligo en CVO’s. Tijdens deze workshop sprokkel je ideeën die je kan ondernemen om vrijwilligerswerk mogelijk te maken voor anderstalige kandidaten.