speaker-photo

Sophie Van Malleghem

Senior Manager Sociaal Engagement, Koning Boudewijnstichting

Sophie Van Malleghem is momenteel verantwoordelijk voor het programma Leefmilieu, Klimaat en Biodiversiteit bij de Koning Boudewijnstichting. Gedurende 9 jaar coördineerde ze projecten en studies in het programma Maatschappelijk engagement, waarbij ze focuste op de behoeften van actoren in de vrijwilligerssector en de sociale economie in het algemeen (bestuur, vrijwilligerswerk, financiering van niet-projecten, digitalisering) en risicofilantropie. Sophie werkte eerder op het terrein bij Artsen zonder Grenzen en in federale ministeriële kabinetten. Sophie is moeder van 2 kinderen en haar hobby's zijn lange wandelingen en filosofie.

15:00 - 16:30

Plenary 2 Einstein

Gratis en goedkope digitale tools voor non-profits met SOCIALWare en Koning Boudewijnstichting (FR)

Digitale trends - Koning BoudewijnstichtingDe snelheid waarmee technologische innovaties gebruikers en consumenten bereiken, leidt tot een digitale transformatie van de samenleving en creëert een scala aan mogelijkheden. De vrijwilligerssector is geen uitzondering op deze (r)evolutie. We bekijken hoe digitale tools organisaties efficiënter kunnen maken, verenigingen in staat kunnen stellen om op een andere manier met hun doelpubliek om te gaan en kunnen profiteren van innovatieve mogelijkheden op het gebied van aanbod en diensten. De vrijwilligerssector staat voor een reeks uitdagingen. Studies tonen aan dat veel organisaties moeite hebben om het tempo van de digitale transformatie bij te houden, zich onvoldoende bewust zijn van de mogelijkheden die er zijn en geconfronteerd worden met een gebrek aan middelen en expertise om te investeren in het digitaliseringsproces.


Digitale tools voor jouw non-profit - SOCIALWare
Leer hoe succesvolle non-profits gebruikmaken van gratis en betaalbare digitale tools voor taken zoals fondsenwerving, communicatie en projectbeheer. Verken concrete voorbeelden en strategieën om de technologische infrastructuur van jouw non-profit te versterken, waardoor de impact op maatschappelijke doelen wordt gemaximaliseerd. Deze workshop biedt praktische inzichten in het slim en doeltreffend inzetten van digitale tools voor non-profits.