speaker-photo

Carlos Rovzar

Head of Development Flanders & Netherlands, DUO for a JOB

Maak kennis met Carlos. Sinds 2016 actief bij mentoringproject DUO for a JOB met een passie om diversiteit beter te doen werken. Via hun mentoring vinden jongeren met migratieroots sneller passend werk en bouwen ze een nieuwe toekomst uit.

Carlos bouwde initieel de mentoring van DUO for a JOB in provincie Antwerpen uit tot een volwassen vestiging. Vandaag zijn er al 1000 jongeren met een mentor begonnen. 7 op 10 vindt een job, stage of opleiding binnen 12 maanden.

Vandaag verzorgt Carlos de partnerschappen met bedrijven en filantropen. Die naast sponsoring ook op skill based volunteering stoelen. Omdat diversiteit een feit is, en inclusie een keuze. Omdat mentoring hier nog veel meer kan betekenen.

13:00 - 14:30

Baekeland

Hoe je eigen corporate volunteerbeleid uit te werken als organisatie of bedrijf (EN)

Hoe werk je samen met de ander? En hoe stel je je eigen vrijwilligersbeleid op als bedrijf of als non-profitorganisatie? Welke elementen zijn van belang voor jouw organisatie? Na twee praktijkvoorbeelden maken we de vertaalslag naar onze eigen organisaties. De praktijkvoorbeelden zullen in het Engels worden gepresenteerd. Nadien kan iedereen in zijn eigen taal in dialoog gaan in kleinere groepen.


Opstellen van je vrijwilligersbeleid - Isabel Group
Met welke elementen hield Isabel Group rekening bij het opstellen van hun vrijwilligersbeleid. Lessons learned van een pragmatische aanpak.

 

Hoe mentoring/volunteering de bedrijfspartners van DUO for a JOB versterken – DUO for a JOB

DUO for a JOB deelt hoe zij samenwerken met tientallen bedrijfspartners in België, Frankrijk en Nederland.

Wat zijn de resultaten? Hoe evolueren die? Wat zijn de succesfactoren? En hoe ziet hun aanbod van vrijwilligerswerk eruit?