speaker-photo

Lydia Heyligen

Vrijwilligerscoördinator, Stad Hasselt

Met een scherp inzicht in de behoeften van zowel de Stad, de verenigingen als de vrijwilligers, speelt Lydia een centrale rol in het ontwikkelen en implementeren van een gecoördineerd intern en extern vrijwilligersbeleid.

11:00 - 12:00

Plenary 1 Einstein

Lokaal intern en extern gecoördineerd vrijwilligersbeleid als krachtige motor van impact (NL/FR)

Extern gecoördineerd vrijwilligersbeleid - Gemeente La Bruyère

Lokale overheden hebben een essentiële rol te spelen in de ondersteuning van de vrijwilligerssector en extern vrijwilligerswerk. Verenigingenworden versterkt worden in hun acties, op het vlak van werving, opleiding, informatie, organisatie en netwerking. Lokale diensten reiken hen instrumenten aan om hun activiteiten te ontwikkelen. De meerwaarde voor de gemeente is groot. De gemeente La Bruyère heeft een bijzonder interessante en efficiënte organisatie opgezet om dit te ondersteunen en deelt de verworven inzichten.

 

De stappen naar intern gecoördineerd vrijwilligersbeleid - Stad Hasselt

Ontdek de sleutel tot een krachtige motor voor maatschappelijke impact door als lokaal bestuur te investeren in intern vrijwilligersbeleid. Een goed vrijwilligersbeleid vertrekt van een overtuigde visie en plaats van burgerengegament en vrijwilligers in het lokale bestuur. Een gedragen vrijwilligersbeleid vraagt natuurlijk ook een investering in coördinatoren, duidelijke krijtlijnen en kader, in processen om eenvormig te werken, in gestructureerde communicatie en een sterk waarderingsbeleid.

13:00 - 14:30

Plenary 1 Einstein

Maak je eigen vrijwilligersprocesplan voor jouw vrijwilligersorganisatie (NL/FR)

Vrijwilligerskracht ontketenen: een praktische gids voor jouw vrijwilligersprocesplan.Met deze workshop duik je in de wereld van een doelgericht vrijwilligersmanagement. Leer hoe je een op maat gemaakt vrijwilligersprocesplan creëert dat de unieke behoeften van jouw stad, gemeente of organisatie weerspiegelt. Dit gaat over de volledige reis van de vrijwilliger van werving, administratie, waardering tot exit. Een interactieve sessie die inspiratie en tools belooft, die onmiddellijk toepasbaar zijn in jouw eigen vrijwilligersbeleid.