speaker-photo

Ludmila Handjieva

DG HR Project coordinator initiative "Volunteer for a change", Europese Commissie

Ludmila is gepassioneerd door maatschappelijke engagement en is sinds 2017 lid van het team "Volunteer for a Change" van de Europese Commissie.

Sindsdien heeft ze verschillende projecten ontwikkeld voor EC-medewerkers om hun engagement en verbondenheid met lokale gemeenschappen te versterken. Zo zorgen meer verbondenheud met wat zich lokaal afspeelt, het verwerven van nieuwe vaardigheden en perspectieven niet enkel voor extra betekenis aan hun werk, ze verhogen ook de solidariteit en gedeelde verantwoordelijkheid ten opzichte van de maatschappij rondom ons.

Ludmila gelooft dat iedereen kan bijdragen aan een meer ecologische en sociale rechtvaardigheid en is ervan overtuigd dat we danzij collectieve intelligentie samen verder geraken en meer impact hebben.

11:00 - 12:00

Baekeland

Vrijwilligerswerk voor de verandering en de geluksdag: De weg naar maximale betrokkenheid van werknemers via bedrijfsvrijwilligerswerk. (EN)

Deze inspiratiesessie voor organisaties toont hoe je medewerkers echt kan activeren voor corporate volunteering en hoe je als organisatie je ecosysteem van partnerorganisaties rond je kan uitbouwen. Concrete praktijkvoorbeelden worden gegeven door de organisaties zelf.

Initiatief "Vrijwilligerswerk voor verandering" - Europese Commissie
Gezamenlijk leren van het programma "Vrijwilligers voor verandering" van de Europese Commissie. Hoe werknemers betrekken bij het sociale engagement van de organisatie.


De Geluksdag - NN Insurance
In 2023 staken maar liefst 400 medewerkers de handen uit de mouwen om tijd en energie aan verschillende non-profit organisaties te schenken. Hoe een sterke interne marketing en een duidelijk beleid zorgen voor een hoge betrokkenheid van de medewerkers.