speaker-photo

Charlotte Vroemans

Expert CSR en bedrijven, Give a Day

Charlotte Vroemans is projectmanager bij Give a Day en is steeds op zoek naar manieren om impact te maken door bedrijven en non-profitorganisaties te verbinden. Ze organiseert maatschappelijke teambuildings voor bedrijven en als experte corporate volunteering adviseert ze bedrijven rond thema’s als Employee Engagement en Corporate Social Responsibility.

Charlotte zet zich zelf in voor verschillende non-profitorganisaties: als bestuurder bij een ngo voor jongeren empowerment, als buddy bij een armoede-organisatie of als enthousiasteling om leuke fondsenwervende activiteiten te organiseren voor verschillende organisaties. Ze gelooft resoluut in de kracht van verbinding tussen projecten en initiatieven, maar bovenal in de kracht van verbinding tussen mensen.

9:45 - 10:45

Baekeland

De "S" in ESG als sleutel tot een succesvolle duurzaamheidsstrategie (EN)

In deze keynote sessie benadrukken we het groeiende belang van ESG, CSR, CSRD (reporting), duurzaamheid en maatschappelijk engagement. Het is essentieel om je initiatieven met betrekking tot people sustainability in kaart te brengen en te koppelen aan je duurzaamheidsstrategie, want meten is weten. Ontdek de kracht van je ecosysteem en verbind het DNA van je organisatie met de SDG's.
Ondernemingen met verbetercapaciteit op dit vlak hebben de uitgelezen kans om niet alleen winstgevendheid te vergroten, maar ook een positieve maatschappelijke bijdrage te leveren aan people, planet, én profit. Het is de sleutel tot het benutten van kansen en het duurzaam creëren van waarde voor zowel de samenleving als het bedrijfsresultaat.

De presentatie wordt gegeven in het Engels.

11:00 - 12:00

Baekeland

Vrijwilligerswerk voor de verandering en de geluksdag: De weg naar maximale betrokkenheid van werknemers via bedrijfsvrijwilligerswerk. (EN)

Deze inspiratiesessie voor organisaties toont hoe je medewerkers echt kan activeren voor corporate volunteering en hoe je als organisatie je ecosysteem van partnerorganisaties rond je kan uitbouwen. Concrete praktijkvoorbeelden worden gegeven door de organisaties zelf.

Initiatief "Vrijwilligerswerk voor verandering" - Europese Commissie
Gezamenlijk leren van het programma "Vrijwilligers voor verandering" van de Europese Commissie. Hoe werknemers betrekken bij het sociale engagement van de organisatie.


De Geluksdag - NN Insurance
In 2023 staken maar liefst 400 medewerkers de handen uit de mouwen om tijd en energie aan verschillende non-profit organisaties te schenken. Hoe een sterke interne marketing en een duidelijk beleid zorgen voor een hoge betrokkenheid van de medewerkers.

13:00 - 14:30

Baekeland

Hoe je eigen corporate volunteerbeleid uit te werken als organisatie of bedrijf (EN)

Hoe werk je samen met de ander? En hoe stel je je eigen vrijwilligersbeleid op als bedrijf of als non-profitorganisatie? Welke elementen zijn van belang voor jouw organisatie? Na twee praktijkvoorbeelden maken we de vertaalslag naar onze eigen organisaties. De praktijkvoorbeelden zullen in het Engels worden gepresenteerd. Nadien kan iedereen in zijn eigen taal in dialoog gaan in kleinere groepen.


Opstellen van je vrijwilligersbeleid - Isabel Group
Met welke elementen hield Isabel Group rekening bij het opstellen van hun vrijwilligersbeleid. Lessons learned van een pragmatische aanpak.

 

Hoe mentoring/volunteering de bedrijfspartners van DUO for a JOB versterken – DUO for a JOB

DUO for a JOB deelt hoe zij samenwerken met tientallen bedrijfspartners in België, Frankrijk en Nederland.

Wat zijn de resultaten? Hoe evolueren die? Wat zijn de succesfactoren? En hoe ziet hun aanbod van vrijwilligerswerk eruit?

15:00 - 16:30

Baekeland

Ronde tafels - Brainstorm je eigen projecten voor groepen en bedrijven als NPO (EN)

Samenwerking en co-creatie tussen actoren zijn essentieel. Maar hoe werkt dat voor jouw organisatie? Brainstorm je eigen samenwerkingsprojecten.
De workshop zal hoofdzakelijk worden begeleid in het Engels. Iedereen kan zich uitdrukken in zijn eigen taal. De brainstorm en netwerking kan in het Nederlands of Frans.