speaker-photo

Peggy Robert

Projectcoördinator Sociaal Cohesieplan, La Bruyère

Als coördinator van het plan voor sociale cohesie van de gemeente La Bruyère ben ik me ervan bewust dat het aanmoedigen en vergemakkelijken van burgerparticipatie door middel van een gecoördineerd vrijwilligersbeleid een krachtige motor is voor solidariteit, welzijn en burgerparticipatie in onze gemeenschap. Vrijwilligers en verenigingen verbinden is van onschatbare waarde om de interactie te stimuleren.

11:00 - 12:00

Plenary 1 Einstein

Lokaal intern en extern gecoördineerd vrijwilligersbeleid als krachtige motor van impact (NL/FR)

Extern gecoördineerd vrijwilligersbeleid - Gemeente La Bruyère

Lokale overheden hebben een essentiële rol te spelen in de ondersteuning van de vrijwilligerssector en extern vrijwilligerswerk. Verenigingenworden versterkt worden in hun acties, op het vlak van werving, opleiding, informatie, organisatie en netwerking. Lokale diensten reiken hen instrumenten aan om hun activiteiten te ontwikkelen. De meerwaarde voor de gemeente is groot. De gemeente La Bruyère heeft een bijzonder interessante en efficiënte organisatie opgezet om dit te ondersteunen en deelt de verworven inzichten.

 

De stappen naar intern gecoördineerd vrijwilligersbeleid - Stad Hasselt

Ontdek de sleutel tot een krachtige motor voor maatschappelijke impact door als lokaal bestuur te investeren in intern vrijwilligersbeleid. Een goed vrijwilligersbeleid vertrekt van een overtuigde visie en plaats van burgerengegament en vrijwilligers in het lokale bestuur. Een gedragen vrijwilligersbeleid vraagt natuurlijk ook een investering in coördinatoren, duidelijke krijtlijnen en kader, in processen om eenvormig te werken, in gestructureerde communicatie en een sterk waarderingsbeleid.