speaker-photo

Margot Mys

Trainer/consultant vrijwilligerswerk, Vrijwilligerswerkwerkt

Maak kennis met Margot. Met een achtergrond in de orthopedagogiek en het sociaal werk, startte zij haar carrière in de lokale bestuurscontext als projectmedewerker en coördinator vrijwilligersbeleid. Vanuit haar eigen positieve energie wil ze anderen inspireren en goesting geven om aan de slag te gaan met vrijwilligers en zelf positieve verandering teweeg te brengen binnen hun organisaties. Inmiddels is ze sinds 2017 als freelancer actief bij Vrijwilligerswerkwerkt en sinds 2020 als vaste medewerker. Zo gaat ze dagelijks de baan op om als trainer/opleider organisaties te inspireren en begeleiden in hun vrijwilligerswerking.

11:00 - 12:00

Archimedes

Jouw vrijwilligers motiveren (NL)

Belangrijker dan het aantrekken van nieuwe vrijwilligers is ervoor zorgen dat we de huidige vrijwilligers behouden. In het jaar 2024 verschilt de manier van motiveren aanzienlijk van zo'n 30 jaar geleden. Onze structuur en cultuur moeten gericht zijn op wat vrijwilligers drijft, wat hen verbindt en wat hen aanspoort om terug te keren.

Ongeacht waar je vrijwilligers bij betrekt, heb je één primaire missie: "Zorg ervoor dat vrijwilligers bij hun vertrek meer zin hebben om terug te komen dan ze hadden bij hun aankomst." Dit fundamentele principe staat centraal in onze sessie.


In deze sessie verkennen we deze kerngedachte en bieden we een visie, inclusief tips en trucs, om hiermee aan de slag te gaan. Het draait allemaal om het creëren van een omgeving waarin vrijwilligers niet alleen willen blijven, maar ook enthousiast zijn om terug te keren.