speaker-photo

Koen Vermeulen

Zaakvoerder, Vrijwilligerswerkwerkt

Maak kennis met Koen, een gedreven ondernemer met een passie voor vrijwilligerswerk. Sinds 1990 actief in de sector, combineert hij een achtergrond in Maatschappelijk Werk en Social Profit Management met een 100% positieve mindset. Als organisator van vrijwilligerswerk en consultant/trainer

vrijwilligersbeleid deelt hij sinds 2011 zijn expertise via zijn vennootschap Vrijwilligerswerkwerkt. In 'de job van zijn leven' verbindt Koen een groeiende groep medewerkers rond gedeelde passies, waaronder 'vrijwilligers' en Intussen ook 'leiderschap' en 'organisatieontwikkeling'.

15:00 - 16:30

Archimedes

Weerstand bij verandering ombuigen naar betrokkenheid bij vrijwilligers (NL)

De wijze waarop je mensen betrekt bepaalt de wijze waarop ze kijken naar de inhoud. Weerstand heeft soms te maken met de inhoud, maar zeer vaak ook met de manier waarop zaken tot stand komen. Betrokkenheid ontstaat waar mensen zich gewaardeerd voelen in hun kijk. Weerstand ontstaat waar mensen zich gepasseerd voelen in hun kijk. En waar mensen bijeen komen, moeten we durven dialogeren, eerder dan te discussiëren.

Strategisch betrekken van vrijwilligers is key om tot gedragenheid te komen. De juiste werkvormen gebruiken om tot dialoog te komen evenzeer. In deze sessie werken we rond overtuigingen en handvaten die Vrijwilligerswerkwerkt inzet bij het creëren van vrijwilligersbetrokkenheid.

Nog dit, het is evenzeer van toepassing op beroepskrachten, ook mooi meegenomen.