SCHEDULE DETAILS Information of Event Schedules

World is committed to making participation in the event a harassment free experience for everyone, regardless of level of experience, gender, gender identity and expression

9:45 - 10:45

Hoe creëer je lokale ecosystemen van solidariteit tussen NPO's, burgers en stadsdiensten (FR)

Tijdens deze interactieve workshop zal het Smart City Institute (HEC Liège, ULiège) richtlijnen geven voor het versterken van de samenwerking tussen lokale spelers (privaat, publiek, onderzoek, verenigingen/burgerorganisaties/burgers) die betrokken zijn bij initiatieven gericht op de duurzame en intelligente transitie van regio's.

speaker-1

Audrey Lebas

11:00 - 12:00

Hoe meer vrijwilligers werven - organisaties aan het woord (FR)

Ontdek in deze workshop effectieve strategieën en praktische tips om meer vrijwilligers te werven met praktische tips en getuigenissen van organisaties. Je ontdekt hoe Repair Together, Comme chez nous en AccessAndGo-ABP de meest succesvolle digitaal wervende organisaties werden via Giveaday.be.

speaker-1

Luc Deriez

speaker-2

Muriel Stefano

speaker-3

Stéphanie Herman

speaker-4

Mathieu Jacobs

9:45 - 10:45

De "S" in ESG als sleutel tot een succesvolle duurzaamheidsstrategie (EN)

In deze keynote sessie benadrukken we het groeiende belang van ESG, CSR, CSRD (reporting), duurzaamheid en maatschappelijk engagement. Het is essentieel om je initiatieven met betrekking tot people sustainability in kaart te brengen en te koppelen aan je duurzaamheidsstrategie, want meten is weten. Ontdek de kracht van je ecosysteem en verbind het DNA van je organisatie met de SDG's.
Ondernemingen met verbetercapaciteit op dit vlak hebben de uitgelezen kans om niet alleen winstgevendheid te vergroten, maar ook een positieve maatschappelijke bijdrage te leveren aan people, planet, én profit. Het is de sleutel tot het benutten van kansen en het duurzaam creëren van waarde voor zowel de samenleving als het bedrijfsresultaat.

De presentatie wordt gegeven in het Engels.

speaker-1

Siviglia Berto

speaker-2

Charlotte Vroemans

11:00 - 12:00

Vrijwilligerswerk voor de verandering en de geluksdag: De weg naar maximale betrokkenheid van werknemers via bedrijfsvrijwilligerswerk. (EN)

Deze inspiratiesessie voor organisaties toont hoe je medewerkers echt kan activeren voor corporate volunteering en hoe je als organisatie je ecosysteem van partnerorganisaties rond je kan uitbouwen. Concrete praktijkvoorbeelden worden gegeven door de organisaties zelf.

Initiatief "Vrijwilligerswerk voor verandering" - Europese Commissie
Gezamenlijk leren van het programma "Vrijwilligers voor verandering" van de Europese Commissie. Hoe werknemers betrekken bij het sociale engagement van de organisatie.


De Geluksdag - NN Insurance
In 2023 staken maar liefst 400 medewerkers de handen uit de mouwen om tijd en energie aan verschillende non-profit organisaties te schenken. Hoe een sterke interne marketing en een duidelijk beleid zorgen voor een hoge betrokkenheid van de medewerkers.

speaker-1

Charlotte Vroemans

speaker-2

Ludmila Handjieva

speaker-3

Murielle Flament

13:00 - 14:30

Hoe je eigen corporate volunteerbeleid uit te werken als organisatie of bedrijf (EN)

Hoe werk je samen met de ander? En hoe stel je je eigen vrijwilligersbeleid op als bedrijf of als non-profitorganisatie? Welke elementen zijn van belang voor jouw organisatie? Na twee praktijkvoorbeelden maken we de vertaalslag naar onze eigen organisaties. De praktijkvoorbeelden zullen in het Engels worden gepresenteerd. Nadien kan iedereen in zijn eigen taal in dialoog gaan in kleinere groepen.


Opstellen van je vrijwilligersbeleid - Isabel Group
Met welke elementen hield Isabel Group rekening bij het opstellen van hun vrijwilligersbeleid. Lessons learned van een pragmatische aanpak.

 

Hoe mentoring/volunteering de bedrijfspartners van DUO for a JOB versterken – DUO for a JOB

DUO for a JOB deelt hoe zij samenwerken met tientallen bedrijfspartners in België, Frankrijk en Nederland.

Wat zijn de resultaten? Hoe evolueren die? Wat zijn de succesfactoren? En hoe ziet hun aanbod van vrijwilligerswerk eruit?

speaker-1

Kenny Weytens

speaker-2

Charlotte Vroemans

speaker-3

Carlos Rovzar

8:00 - 9:00

Ontbijt

Geniet van een heerlijk ontbijt en laat het een inspirerende start zijn voor een dag vol boeiende discussies en inzichten!

11:00 - 12:00

Uitwisseling tafels vrijwilligerswerk met Vrijwilligerspunt Gent (NL)

Onder begeleiding van het Vrijwilligerspunt in Gent nodigen we iedereen uit voor uitwisseling rond concrete uitdagingen, problemen en oplossingen met betrekking tot vrijwilligerswerk. In kleinere groepen worden aan de hand van vragen ervaringen uitgewisseld. De ideale moment om collega's te leren kennen.

speaker-1

Marie Desimpelaere

speaker-2

Liam van de Voort

12:00 - 13:00

Vegetarische lunch

Verheug je op een verrukkelijke vegetarische lunch tussen 12:00 en 13:00 uur.

HURRY UP! Book your Seat

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

Want Something Extra?