DE ORGANISATOREN Wie organiseert het congres?

Ontmoet de drie organisaties achter dit initiatief:

Give a Day
Give a Day matcht sinds 2016 alle actoren (burgers, studenten, werknemers,…) in de samenleving om samen met vrijwilligersorganisaties sociale en ecologische uitdagingen aan te pakken en op te lossen via vrijwilligerswerk en burenhulp. Tegen 2030 willen ze zo 500.000 vrijwilligers extra matchen in België. Tegelijkertijd helpen ze vrijwilligersorganisaties, bedrijven en gemeentes tijd te besparen door het vrijwilligersbeheer te automatiseren zodat ze zich kunnen concentreren op impact maken.

Naast de focus op digitale innovatie met het slimme match-, beheer- en communicatieplatform zet Give a Day sterk in op vormingen, kennis, begeleiding in het opzetten en uitrollen van een gecoördineerd vrijwilligersbeleid. Ze zorgen voor ondersteuning in communicatie en kennisdeling tussen de partners. De ideale combinatie om het maximum te halen uit je vrijwilligersbeleid.

Daarnaast bieden ze ook ondersteuning aan bedrijven en groepen bij het organiseren van volunteer days of sociale teambuildings, zodat ze op een impactvolle manier kunnen bijdragen aan de maatschappij en de teamspirit versterken.

Hitch
Hitch is reeds 15 jaar expert in engagementstrends en het future proof design van vrijwilligerscommunities. Ze begeleiden organisaties op maat in hun doorstart naar een kwalitatieve en aantrekkelijke vrijwilligerswerking, dit zowel langs de cultuur- als langs de structuurzijde.

De drivers in alle opleidingen en begeleidingstrajecten van Hitch zijn de maatschappelijke tendensen op vlak van engagement en betrokkenheid. Ze vertalen deze naar de specifieke context van de social profit en op maat van organisaties die toekomstgericht willen evolueren.

Hitch vertrekt steeds vanuit intrinsieke motivatie en het potentieel van elk individu om zo te bouwen aan sterke teams en organisaties. 

Door de persoonlijke, hands-on en sterke methodische aanpak creëren ze maximale impact. Deze aanpak resulteert niet alleen in betere prestaties in organisaties, maar ook in een verhoogde tevredenheid en betrokkenheid van alle actoren.

ToolBox
ToolBox vzw ondersteunt organisaties actief in de sociale, socioculturele of milieu-sector. Door begeleiding op maat helpt ToolBox hen om hun impact te vergroten. Via een uitgebreid netwerk van vrijwillige experten gaan we dieper in op de specifieke uitdagingen van elke organisatie en dit in 5 grote thema’s: goed bestuur, missie & visie, efficiëntietrajecten, financiering en leiderschap.

Sinds 2003 heeft ToolBox als missie om organisaties te helpen in hun verdere professionalisering. Wij zijn ervan overtuigd dat elke organisatie, ongeacht haar omvang of maturiteit, haar impact kan vergroten met persoonlijke en aangepaste ondersteuning.

Door mee het Connect & Act-congres te organiseren, engageren we ons verder als bruggenbouwer voor het delen van expertise en samenwerking tussen de profit en de social profit sector.